Fredagen den 30 november kl. 10:00 var det dags för Helmiastiftelsens årliga utdelning.

Stipendiater från hela Värmland var inbjudna till Sahlströmsgården i Torsby. På plats blev de välkomnade av ordförande Björn Sandborgh och syskonen Stig-Olov, Lars Erik och Per-Inge Walfridson. Flera av Helmer Walfridsons barnbarn fanns även på plats och hjälpte till med utdelningen.

Bland årets stipendiater fann man ideella föreningar, konstnärer, författare, musiker, idrottare och offentliga institutioner.

Närmare 180 ansökningar har inkommit under året. Bland dessa har ett 50-tal valts ut berättade Björn Sandborgh. Björn berättade vidare om Helmias historia, Helmiastiftelsens uppdrag och familjen Walfridson, och då i synnerhet om grundaren Helmer Walfridson (1927-2007). Därefter var det dags för utdelning och Björn Sandborgh läste upp var och en av stipendiaterna som gick fram till scenen för att ta emot diplom och check.

En timme senare hade stipendiater från hela Värmland fått dela på 1 891 000 kr. Björn Sandborgh sammanfattade utdelningen med att stolt konstatera att vi har otroligt många duktiga och framgångsrika människor i Värmland. Därefter avrundades allt med en mycket god lunch på Sahlströmsgården.

Helmiastiftelsen startades av Helmias grundare Helmer Walfridson och har sedan starten 2002 delat ut över 16 miljoner kr inom Värmland. Helmiastiftelsens primära syfte är att slå vakt om familjen Walfridsons grundläggande värderingar och medverka till att kommande generationer skall kunna driva Helmiakoncernen vidare inom familjen Walfridsons kontroll. Helmiastiftelsen har också till uppgift att inom Värmland främja ledarskapsutveckling, innovationer inom arbetsmiljö och yttre miljö, kultur och idrottsprestationer och annan ungdomsverksamhet. Detta sker genom en årlig utdelning av stipendier.

Se alla stipendiater här:

https://helmia.se/om-helmia/helmia-stiftelsen/