Bilglas - Stenskott / spricka? Byt eller laga ditt bilglas hos oss - Helmia Bil

Vi kan hjälpa dig med att byta eller laga ditt bilglas vid stenskott eller spricka. Helmia ombesörjer byten av vindrutor och stenskottsreparationer och framförallt – vi samarbetar med alla försäkringsbolag.

Stenskott i vindrutan – laga eller byta hela rutan?

Får du ett stenskott skall du laga det så snart som möjligt för att förhindra att fukt tränger in och förstör filmen i vindrutan eller att det spricker vidare. Självrisken för dig som kund att laga ett stenskott är normalt mellan 0 – 200 kr. Vi gör alltid en bedömning av ditt stenskott och avgör snabbt om stenskottet är möjligt att laga och att det sitter på ett sådant ställe att det inte påverkar sikten i din bil efter lagningen.

Laga bilglas från stenskott. Boka ny vindruta hosn Helmia

Zoner i vindruta

Om stenskottet träffat i den gröna zonen kan vindrutan lagas om stenskottet inte är för stort. Sitter skadan i något av de röda fälten måste rutan bytas. Har du fått stenskott i det gula fältet gör vår glastekniker en bedömning av rutan om den är möjlig att reparera eller ej. Ibland måste rutan bytas av säkerhetsskäl för att kunna garantera en god sikt.Vindruta Stenskott zoner

Sliten framruta?

En undersökning från VTI, Statens Väg- och trafikforskningsinstitut, visar att du med en ny vindruta har en siktlängd på 200 meter. I en bil som rullat 15.000 mil är motsvarande siffra 91 meter och efter 35.000 mil är den bara 69 meter. En sliten vindruta är alltså en trafikfara, speciellt vid körning i mörker, regn eller mot en lågt stående sol. Tänk också på att kontrollera torkarbladen.

Repig vindruta

Mer än bara ett bilglas

I bilens vindruta finns det omfattande teknik för bland annat trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms. De avancerade systemen för förarstöd kan upptäcka och undvika kollisioner med fotgängare, cyklister, andra bilar och stora djur. Om en farlig situation uppstår kan du också få hjälp att styra undan för mötande trafik och fordon i döda vinkeln.

Dessa system är beroende av vindrutans kvalitet: • City Safety med autobroms • Adaptiv farthållare • Kollisionsvarning med Pedestrian Detection • Trötthetsvarnare • Lane keeping aid • Trafikskyltsinformation • Ready alert brakes • Aktivt helljus • Automatiskt varsel- och halvljus • Förberedelse av säkerhetsbälten och airbag • Large Animal Detect

 

Ingen känner din Volvo bättre än vi!

Vid byte av vindrutan är det viktigt att den nya har samma egenskaper som originalrutan. Bilens avancerade system för förarstöd fungerar tillförlitligt bara om de optiska toleranserna, glastjockleken och vikten är exakt rätt, samt att rutan monteras på rätt sätt med Volvo Original lim.

På Helmia är din bil i trygga händer. När du behöver laga eller byta vindruta vet din glastekniker vilka metoder som ska användas för att allt ska fungera som det är tänkt. Vi testar även så att alla system fungerar perfekt. När limmet härdat aktiverar vi kalibreringsprogrammen och testar funktionen hos samtliga system så att din Volvo är i toppskick igen.

Alltid Volvo Original

Eftersom att vi alltid använder Volvo Original vindruta och Volvo Original vindrutelim kan du vara säker på att karossen behåller sin stabilitet och att vidhäftningen av rutan är lika stark som när din bil var ny.

En vindruta ska inte bara skydda mot väder och vind. Den är också en ytterst viktig del av bilens helhet, då den både är integrerad med säkerhetsburen och fungerar som stöd för passagerarsidans krockkudde. För att kunna bevara våra höga säkerhetskrav är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och korrekt installerad.