Nya sommdäck till din bil - Helmia
Film om vinter- och sommadäck hos Helmia
Stäng av ljudet på filmen om sommardäck

Ange ditt registreringsnummer så får du automatiskt förslag på däck som passar din Volvo.
Vi på Helmia hjälper dig med däckbyte och däckhotell. Betalar gör du smidigt i CarPay-appen där du kan välja att betala direkt eller dela upp din betalning.

Registreringsnummer:


Ort:
På Helmia tar vi hand om hela bilen. Vinter- och sommardäck är en mycket viktig del på din bil och vi har en rad tjänster för bilens däck. Allt från hjulskifte till däckhotell. På Helmia har vi däck och fälg för alla bilmärken och våra kvalitetsdäck kommer från kända leverantörer som Nokian, Continental, Michelin och Pirelli. Vi kan däck och vi vet vad som passar din bil bäst.

Vinterdäck ska enligt lag användas från 1 december till 31 mars vid vinterväglag. Du får sätta på dina vinterdäck från den 1 oktober och behöver byta till sommardäck senast den 15 april. Tänk på att boka tid för hjulskifte av vinter och sommardäck i tid. Väljer du att checka in dina däck på vårt däckhotell så påminner vi dig i god tid innan och kontrollerar slitage, rätt mönterdjup* och att de är framtagna för säsongens väglag och att däcken klarar din bils maxhastighet.

*Att tänka på med mönsterdjup:
Vinterdäck ska ha ett mönsterdjup på minst 3 mm samt vara framtagna för vinterkörning.
Sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm.


Vi tycker att däck är så viktigt att vi byggt ett däckhotell på flera av våra orter.

Istället för att bära på dina smutsiga däck fram och tillbaka från ett förråd varje säsong kan du välja att checka in dina däck på Helmias däckhotell. Vi ger dina däck servicen och en miljö de förtjänar.

Vi tvättar, kontrollerar och ger dina däck en perfekt miljö att vila i när det kommer till ljus och temperatur efter säsongen. Vi ringer dig och bokar en tid för hjulskifte i god tid inför kommande säsong.

Väl på plats för säsongens hjulskiftet lämnar du bilen till vår servicetekniker, får en kopp kaffe medans vi skiftar dina däck och checkar in dom andra på hotellet.

Pris för däckhotell:
1195 kr /per säsong inkl. hjulskifte.

Se filmen om Helmias däckhotell
Klicka på bilden för att se filmen.

Starta filmen om däckhotell