Helmia har genom åren varit med som sponsor till Degerfors IF och Helmiastiftelsen har delat ut stipendier till föreningen för goda prestationer. Det senaste stipendiet på 200 000 kr uppmärksammade föreningens avancemang till Allsvenskan.

– Vi har under en tid pratat om att öka vårt samarbete med Degerfors IF och för varje besök på kansliet vid Stora Valla har de tankarna utvecklats. Man känner vilket stort hjärta och engagemang det är i och kring föreningen, och det känns verkligen som Degerfors IF är hela Värmlands lag. Så det är riktigt kul att vi idag kan berätta att Helmia och Degerfors IF har skrivit på ett samarbetsavtal där Helmia går in som huvudpartner i Degerfors IF, säger Christian Walfridson, koncernchef för Helmia.

– Det värmländska idrotts- och kulturlivet har alltid varit något som ligger oss varmt om hjärtat, och vi försöker hjälpa till att hålla värmländska drömmar vid liv. Det är fantastiskt att igen få uppleva ett värmländskt lag i Allsvenskan. Tillsammans ser vi fram emot att få heja fram vårt röda vita lag, säger Henrik Forsberg, VD för Helmia Bil.

Degerfors IF bildades 1907 och har spelat 29 säsonger i Allsvenskan med två andraplatser som främsta merit och dessutom har föreningen vunnit Svenska Cupen 1993. Degerfors IF bedriver fotboll med representationslag inom herrar (Allsvenskan), damer, ungdomslag (15-19 år), parafotboll och e-sport. Ungdomsverksamheten i Degerfors IF engagerar i dagsläget över 200 aktiva spelare fördelat på nio pojklag och fyra flicklag.