Förändringar i Ford återförsäljaravtal - Helmia

Kära Helmiakund och Fordägare

Helmia har ända sedan 2008 varit återförsäljare av Ford personbilar och transportbilar. Våra 6 anläggningar inom Värmland har gjort att det funnits en närhet till kunder i hela landskapet.

Vi har nu nåtts av beskedet att vi från och med slutet av 2022 inte längre kommer att vara återförsäljare för Ford.

För att kort beskriva vad som har hänt så har Ford Motor Company sagt upp samtliga återförsäljaravtal i samband med att de sålt sin agentur för Sverige till Hedin Motor Company. Vårt avtal har sedan utan förhandling eller vidare diskussioner inte förnyats. Vi har ännu ingen officiell information om hur eller om de tänker bedriva försäljning och service i vår region.

Vi förvaltar idag en stor del av Värmland gällande både service och försäljning av Ford. Då det än så länge inte finns någon officiell information om förändringen så är vi osäkra på hur Fords importör kommer att ta hand om denna region då detta innebär färre återförsäljare och mindre lokal närvaro för märket Ford.

 Värmland är Helmias hemmaplan och vi bryr oss om Er då Ni är Helmiakunder oavsett märke. Vi vill fortsätta vårda, bygga och skapa relationer även i framtiden, en framtid som följer mottot ”Helmia -bygger på förtroende”. Våra kärnvärden på Helmia är ”trygghet, närhet och långsiktighet” – vilket vi kommer att fortsätta erbjuda alla värmlänningar med våra andra märken.

 Vi förstår att detta väcker frågor hos er kunder, vi vill därför påpeka att Helmia kommer att göra allt för att även i framtiden ta hand om er kunder på bästa möjliga sätt. Nedan följer några av de kanske vanligaste frågorna som kan uppstå, men om det skulle vara någon annan fundering som finns så tveka inte på att kontakta oss.

Frågor och svar

När Ford Motor Company överlämnade sin agentur till Hedin Motor Company så valde Ford att säga upp samtliga svenska återförsäljare. I vårt fall har Hedin Motor Company sedan inte valt att förnya detta kontrakt.

Ja, samtliga återförsäljare har blivit uppsagda på exakt samma sätt. Vi har ingen info om vilka som har fått nya kontrakt.

Just nu finns ingen officiell information om hur Ford tänker bedriva försäljning/ service i Värmland framöver.

Fram tills vår auktorisation med Ford upphör i december 2022, så kommer vi att kunna utföra service och reparationer precis som vanligt. 

Helmia kommer att kontakta var och en av er som har ett serviceavtal med oss.

Har du ett ”Ford Serviceavtal” så kommer Ford centralt att kontakta dig med information om vad som gäller.

I nuläget hjälper vi dig precis som vanligt, men när Helmias auktorisation och avtal för skadereparationer på Ford upphör i slutet av 2022 kan vi tyvärr inte ta emot nyare Ford-bilar.

Har du en äldre Ford (mer än tre år) så kan vi fortfarande reparera den på vår anläggning i Sunne eller Filipstad.

Kontakta ditt försäkringsbolag för att få information vilken verkstad de hänvisar till.

Din säljare kommer att kontakta dig inom kort. Din beställda bil påverkas inte utan kommer att levereras som tänkt.

Nej, ditt privatleasingavtal med oss påverkas inte alls. 

Har du fler frågor kan du kontakta oss nedan:

Verkstadsfrågor:

Telefon till Tekniker:

Kontakta oss – Helmia

Nybilsfrågor:

Telefon till din säljare:

Kontakta oss – Helmia

Övriga kontakter:

Försäljningschef
Patrik Hedlund

0565- 74 40 01
patrik.hedlund@helmia.se

 

Servicechef
Per-Olov Pettersson

0565- 74 40 23
per-olov.petersson@helmia.se

VD
Henrik Forsberg
054 -775 4109

Henrik.forsberg@helmia.se